Mâine, 12 februarie, de la ora 19:00, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” va avea loc ceremonia de predare a titlului Regiune Gastronomică Europeană. Tilul va fi predat de regiunile l-au purtat în 2018 și anume Galway din Irlanda și Brabantul de Nord din Olanda.

Evenimentul a debutat încă de astăzi, când, a avut loc o primă întâlnire, găzduită de Primăria Municipiului Sibiu, între Consorțiul care gestionează Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 și celelalte regiuni care compun plaforma Regiune Gastronomică Europeană.
Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a împărtășit oaspeților europeni că prioritatea pentru Județul Sibiu este de a genera în cadrul acestui program șanse noi pentru produsele locale autentice: să le facem mai cunoscute și accesibile publicului larg și să asigurăm o mai bună conectare între urban și rural.

„Mijlocim legături directe între mediul rural, unde se produce hrană sănătoasă, și mediul urban, unde avem tot mai mulți consumatori interesați de calitate“, a spus aceasta.

Interesul pentru soiurile autentice românești este confirmat și de cel mai recent eveniment finanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Biblioteca ASTRA – târgul Semințe cu Suflet, desfășurat în acest weekend, mai spun reprezentanții CJ.
De asemenea, zilnic în periada 11-14 februarie au loc prezentări de bune practici între membri platformei și partenerii proiectului EUREGA, precum și vizite în județ: la Bâlea Lac, Avrig, Mediaș, Hosman, Marpod.

Articolul precedentGrădinița din Cartierul Arhitecților, gata în 2020. Va avea șase săli de clasă pentru 150 de copii
Articolul următorCabană din Râu Sadului, în flăcări. Incendiul, lichidat de pompieri