În perioada 31 august – 22 septembrie, la Sibiu are loc o nouă ediție-extensie a Festivalului George Enescu, care va reuni 7 recitaluri de gală susținute de artiști și ansambluri de talie mondială. Evenimentul cultural este unul de anvergură, fiind unul dintre primele 3 festivaluri de muzică clasică din lume și un adevărat brand de țară, desfășurat sub înaltul patronaj al Președinției României.

Anul acesta sunt programate o serie de concerte grupate în „Festivalul Enescu la Sibiu”, ca semn de apreciere și recunoștință pentru deschiderea comunității locale față de personalitatea și valorile însușite de George Enescu, spun organizatorii.

Direct de pe marile scene ale lumii, vor ajunge la Sibiu peste 70 de muzicieni din 6 țări – soliști de clasă mondială și orchestre speciale – care vor susține recitaluri excepționale. Muzica lui Beethoven, Mozart, Sostakovici, Enescu, Debusy, Chopin, Rahmaninov va răsuna la Sala Thalia și Biserica Catolică din Piața Mare. Recitalurile sunt organizate de Organizate de Asociația Culturală Play.

Staruri ale muzicii clasice, în premieră la Sibiu

Două dintre starurile muzicii clasice internaționale vor concerta în cadrul Festivalului Enescu la Sibiu: Elisabeth Leonskaja – „ultima mare doamnă a școlii ruse”, legendară pianistă de origine georgiană decorată de Președintele României și tânărul pianist japonez Nobuyuki Tsujii, nevăzător din naștere, unul dintre cei mai expresivi pianiști din lume, impresionând la fiecare concert prin virtuozitate și sensibilitate.

Alte 6 recitaluri memorabile prin intensitate și originalitate vor fi susținute de artiști și ansambluri de talie mondială, precum Charles Hamelin, Monte Piano Trio, David Grimal, Grigor Asmaryan și orchestrele La Grande Chapelle Madrid și Kremerata Baltica.

Biletele pentru fiecare recital în parte vor fi puse în vânzare în luna mai, atât online, cât și în format fizic, iar data exactă va fi anunțată în curând.

 

 

 

 

Articolul precedentProgramul instituțiilor din subordinea Primăriei, de sărbători
Articolul următorBărbat resuscitat în plină stradă după ce a fost găsit inconștient