Mai mulți mercenari ai companiei militare private ruse Wagner au sosit, duminică, în Ucraina, cu scopul de a asasina conducerea militară și politică ucraineană, a anunțat Direcția de Informații a Ucrainei.

 

Serviciile secrete ucrainene au afirmat că principalele ținte ale mercenarilor sunt: președintele ucrainean Volodimir Zelenski, șeful cancelariei prezidențiale Andrii Ermak și prim-ministrul Denis Șmihal.

Președintele rus Vladimir Putin „a ordonat personal un alt atac unuia dintre împuterniciții săi”, a spus Direcția. Toate încercările anterioare s-au încheiat cu eșecul și eliminarea teroriștilor.

 

Zelenski ar mai fi fost ținta a cel puțin trei tentative de asasinat, potrivit The Times.

Secretarul ucrainean al Consiliului Național de Securitate și Apărare, Oleksi Danilov, a declarat, la 1 martie, că o tentativă de asasinare din partea forțelor speciale cecene a fost dejucată și unitatea a fost „eliminată”, scrie ziare.com. Unitatea specială aparținea Kadîroviților, o organizație paramilitară cecenă care luptă alături de forțele ruse în războiul din Ucraina.

 

O altă tentativă a aparținut tot unui grup de mercenari Wagner, care are legătură cu guvernul rus.

The Times scrie că ambele tentative de asasinat au fost dejucate de „elementele anti-război din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei”.

Articolul precedentAnunț îngrijorător pentru România: Pandemia nu s-a terminat! Europa de vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic
Articolul următorCondiţii de comercializare a puilor de o zi în contextul european al evoluţiei influenţei aviare