Un incendiu izbucnit din cauza unui scurtcircuit a afectat duminică seara trei gospodării şi a distrus cinci tone de furaje în comuna Bârghiş, județul Sibiu. O femeie care a suferit un atac de panică a fost transportată la Spitalul Orăşenesc din Agnita.

„Trei gospodării din comuna Bârghiş au fost afectate de incendiu din cauza unui aparat lăsat sub tensiune într-o anexă gospodărească. (…) Pagubele au fost însemnate. (…) În gospodăria de unde a pornit incendiul au ars anexele pe o suprafaţă de circa 100 mp, aparate electrice şi materiale plastice şi lemnoase depozitate; acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp; 5.000 kg de furaje. În gospodăria învecinată de o parte a ars partea laterală a şurii şi materiale plastice şi lemnoase depozitate în interior. O femeie (vecina) de circa 50 de ani a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri medicale, fiind transportată ulterior la CPU Agnita. În gospodăria învecinată de cealaltă parte a ars partea laterală a şurii pe aproximativ 50 mp. (…) Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un aparat lăsat sub tensiune”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Andreea Ştefan.

Potrivit purtătoarei de cuvânt de la ISU Sibiu, incendiul a fost observat de către vecini, în timp ce proprietarii casei care a ars dormeau. Vecinii au sunat la 112 şi la locul incendiului au intervenit 18 pompieri militari şi mai mulţi voluntari ai ISU din Bârghiş.

Stingerea incendiului a durat mai multe ore, timp în care pompierii au reuşit să salveze mai multe animale. 

Articolul precedent4 sucuri naturale pentru un ten fără imperfecțiuni
Articolul următorAlimentul surprinzător recomandat de un cardiolog: „Este prietenul inimii”