Peste 20 de pompieri și paramedici au luat parte la un exercițiu privind stingerea unui incendiu izbucnit în zona de producție a unei fabrici cu profil în fabricarea de ambalaje injectate din polipropilenă, din strada Ștefan cel Mare din Sibiu.

 
“În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor  astăzi , 23 ianuarie, începând cu ora 14, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic, cu profil de activitate în fabricarea de ambalaje injectate din polipropilenă, situat în municipiul Sibiu, strada Ștefan cel Mare. Scenariul stabilit a fost “incendiu izbucnit în zona de producție” situată în cadrul halei principale, cu pericol de extindere și explozie datorită substanțelor și materialelor combustibile depozitate”. Întreg personalul aflat în interiorul halei s-a autoevacuat în cel mai scurt timp pe locul de adunare, conform planului de apărare împotriva incendiilor al societății,  iar două persoane au fost surprinse de incendiu  în interiorul halei. Acestea au fost salvate de către pompierii militari și au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD”, a transmis Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
La acest exercițiu au participat peste 20 de pompieri militari și paramedici  cu cinci  autospeciale de stingere cu apă și spumă, de salvare de la înălțime, descarcerare și de asistență medicală specializată.
“În eventualitatea creării  unui disconfort în spațiul public , asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate”, a adăugat Voina.

Imagine

 

 

Imagine

Articolul precedentBăut, fără permis, s-a oprit într-o mașină parcată
Articolul următorSPANIA – Șapte oameni au murit în Spania, după ce o furtună violentă, s-a abătut asupra unor regiuni din estul ţării