UPDATE 9:00 Incendiul a fost lichidat. La fața locului încă mai sunt echipaje de pompieri care supraveghează zona.

„Urmare a lichidării incendiului, se efectuează o cercetare pentru stabilirea cauzei care a dus la izbucnirea acestuia”,transmite Cristina Criveanu, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

Au fos ridicate și restrictțiile de trafic însă, se circulă cu prudență pe lângă echipajele de pompieri.

UPDATE 7.34 Peste 2.600 de metri pătrați au fost afectați de flăcări, în incendiul izbucnit pe Calea Șurii Mari. Este vorba de aproape tot sediul operatorului economic JIFA. Peste 300 de pompieri au fost mobilizați în teren. În sprijinul lor au fost și jandarmi, polițiști, angajați ai Poliției Locale, Agenției de Mediu, ai Aeroportului, ai Primăriei Sibiu, Gărzii de Mediu, Apă Canal, Delgaz Grid și Electrica. De asemenea, s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru analiza situației.

La această oră incendiul este aproape lichidat. Mai sunt doar câteva focare. Mai intervin 30 de pompieri, cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

UPDATE 1:53 La această oră intervin 12 autospeciale de stingere cu apă și spumă ,1 autospecială CBRN, 2 ambulanțe SMURD, 2 autoscari, mijloace de transport persoane și autospeciale de serviciu. Este ultima actualizare făcută de reprezentanții ISU cu privire la forțele care asigură localizarea incendiului. O parte din aceștia intervin activ, o parte au fost mobilizați preventiv.

„Se recomandă tuturor celor aflați la fața locului să se îndepărteze de focarul incendiului, având în vedere poluarea produsă de fumul degajat, urmare a arderii substanțelor. De asemenea, recomandam celor din vecinătatea zonei afectate să ia măsuri fie de adăpostire în locuințe cu geamurile închise, fie de părăsire a zonei”, transmite Cristina Criveanu, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

UPDATE 00:32 Arde un depozit din curtea operatorului economic JIFA. În sprijinul pompierilor sibieni au venit pompieri de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Alba, Hunedoara, Vâlcea, Brașov și Mureș.

„Misiunea este în dinamică și se intervine pentru localizarea și stingerea flăcărilor care se manifestă cu violență”, transmite Cristina Criveanu, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

Nu s-au înregistrat victime.

UPDATE 23:57 Se pare că  incendiul este unul violent. Pompierii anunță că s-a luat măsura de închidere a circulației în zonă. Se lucrează pentru localizarea și limitarea efectelor incendiului.

De asemenea, din cauza fumului dens, au fost anunțați și cei de la Romatsa și de la Aeroportului, pentru a nu fi afectate zborurile.

„Acum sunt peste 200 de pompieri care intervin cu 12 autospeciale. Au fost solicitați în sprijiforțe de la județe limitrofe”, spune Cristina Criveanu, purtător de cuvânt ISU.

Știre inițială: Un incendiu s-a produs în acestă noapte la un depozit de uleiuri folosite, vopsea pe bază de apă și recipiente sub presiune goale (spray), anunță reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu. Depozitul se află în Sibiu, pe calea Șurii Mari.

La fața locului se deplasează 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Până în momentul de față nu sunt anunțate victime.

Revenim cu detalii.

Articolul precedentO femeie de 60 de ani lovită pe trecere de un șofer băut
Articolul următorBRAŞOV | VIDEO. Incendiu la o casă, în Sânpetru