Încep lucrările de lărgire a carosabilului, pe Calea Cisnădiei.

Primarul Astrid Fodor a semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, contractul pentru lucrările de reconfigurare a carosabilului pe Calea Cisnădiei, între strada Gheorghe Dima și ieșirea din municipiul Sibiu.

“Proiectul are ca scop atenuarea blocajelor în trafic la intrarea și ieșirea în municipiul Sibiu cauzate de traficul înspre și dinspre Cisnădie. Această lucrare, coroborată cu lărgirea drumului județean realizată de Consiliu Județean Sibiu va rezolva măcar parțial o problemă mare de mobilitate a locuitorilor. În plus, Primăria Sibiu va crea un drum de legătură între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii, pe terenul fostei autobaze Tursib”, spune  Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În urma unei proceduri de achiziție, contractul s-a semnat cu SC Terra Building SRL, valoarea acestui contract fiind de 5,3 milioane de lei.

În termen de șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, constructorul va efectua anumite lucrări. Astfel, vor fi extinse carosabilul la patru benzi între strada Siretului și strada Arieșului, carosabilul la trei benzi între intrarea în municipiul Sibiu (după primele blocuri) și strada Siretului și între strada Arieșului și strada Gh. Dima (sensul giratoriu), va fi lărgit sensul giratoriu de la intersecția Calea Cisnădiei cu strada Rahovei și Dima pentru preluarea traficului de pe trei benzi, se vor crea benzi de viraj la stânga în intersecția Calea Cisnădiei – strada Siretului, se vor reconfigura trotuarele și zonele verzi, se va introduce tubulatura subterană pentru coborârea cablajului metropolitanpe întreg tronsonul intrare în Sibiu – strada Gh. Dima, se va moderniza iluminatului public prin montarea de stâlpi metalici echipați cu corpuri de iluminat cu LED.

De asemenea, vor fi efectuate lucrări la rețeaua de apă și la cea de canalizare pluvială.

 

Articolul precedentO ursoaică și un pui, la plimbare prin Mediaș
Articolul următorMiercuri va fi cuplată noua conductă de apă potabilă, din strada Varului. Se anunță înteruperi