Începând cu data de 14 iunie 2019 și până la sfârșitul lunii septembrie 2019, Biserica Evanghelică Sf. Maria din Piaţa Huet, va găzdui în fiecare vineri de la ora 12:20 seria de Concerte à la carte.Anul acesta concertele vor fi susţinute în Sacristia Bisericii Evanghelice din Sibiu, Piaţa Huet, acesata fiind prima parte a Bisericii reabilitata complet în cadul proiectului de restaurare a monumentului istoric.

Concertele vor fi susţinute într-o zonă a Catedralei care nu a fost vizitată de foarte mulţi turişti, deservind în trecut ca loc de păstrare a obiectelor de cult şi a veştmintelor preoţeşti. Un alt aspect interesant ar fi posibilitatea de a vedea în interiorul Bisericii, unde se desfășoară încă lucrări, cea mai importantă descoperire arheologică de până acum, absida basilicii romanice, o descoperire unică în Transilvania, datând din secolul al XII-lea.

Concertele vor avea loc în perioada 14 iunie – 27 septembrie 2019, în fiecare zi de vineri la orele 12.20. Datorită faptului că în anul 2018 seria de concerte s-a bucurat de un mare succes, anul acesta vor fi susținute în total un număr de 16 concerte, după cum urmează: 14, 21 și 28 iunie, 05, 12 și 19 și 26 iulie, 02, 09, 16, 23 și 30 august, 06, 13, 20 și 27 septembrie.

„În plus față de deliciile, vizitatorii au, de asemenea, posibilitatea de a degusta deliciile culinare din piața ecologică „Vinerea Verde”, din curtea Bisericii Evanghelice, care are loc în același timp cu concertele, în acest fel dăm Regiunii Gastronomice din Sibiu o notă muzicală. După fiecare concert este posibilă vizitarea turnului Bisericii”, spun organizatorii.

Biletul de intrare este de 15 lei pentru adulţi, 10 lei pentru studenţi şi elevi, copiii sub 12 ani având gratuitate. În prețul biletului este inclusă și vizitarea turnului Bisericii. Biletele pot fi achiziţionate din chişocul aflat în Sacristia Bisericii.

Evenimentul se înscrie în cadrul proiectului „Concerte à la carte” şi este cofinantat de Primăria Municipiului Sibiu.

Articolul precedent„Frankenstein: Creatura lui Mary”, în premieră la Teatrul Gong
Articolul următorFemeie însărcinată rănită într-un accident rutier