La sfârșitul lunii, în 28 septembrie, în intervalul orar 16:00 – 23:00 are loc cea de-a cincea ediție a proiectului NOAPTEA CERCETĂTORILOR.

Evenimentul este organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și va fi, ca în fiecare an, un adevărat maraton al cercetării în cadrul unui program complex, care va include experimente, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți și multe alte surprize științifice. Toate acestea vor avea loc în sediile celor nouă facultăți ale ULBS, la Cercul Militar Sibiu și în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra.

Laboratoarele își vor deschide porțile, experimentele vor fi accesibile tuturor, vizitatorii de toate vârstele vor avea posibilitatea de a fi cercetători, în orice domeniu, pentru câteva ore.

„Evenimentele sunt adresate publicului sibian de toate vârstele, dar în special tinerilor, cărora li se propune o altă viziune asupra vieții universitare și a carierei de cercetător. Prin cel mai așteptat eveniment științific al toamnei, Sibiul se alătură în acest an celor 340 de centre științifice din întreaga Europă pentru a celebra știința în cele mai originale modalități”, spun organizatorii.

Noaptea Cercetătorilor reprezintă un eveniment care se desfășoară la nivel european încă din anul 2005, anual, în peste 300 de orașe, numărul și valoarea științifică a proiectelor implicate venind în atenția a peste un million și jumătate de vizitatori. Evenimentul aduce împreună în jurul experimentelor și demonstrațiilor științifice familii, grupuri de elevi, dascăli, cu toții descoperind magia științei.

Totul despre Noaptea cercetătorilor și despre edițiile anterioare a puteți afla accesând http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.html/