Strângerea de semnături pentru inițiativa cetățenească „Oameni noi în politică” continuă de marți, 9 octombrie, la cortul din fața Parcului Astra.

Cetățenii care vor să semneze pentru inițiativa de modificare a legislației electorale sunt așteptați la cortul #OameniNoi mâine de la ora 15, de voluntari și reprezentanți ai Vă Vedem din Sibiu, USR Sibiu și RO100. Programul la cort pentru următoarea săptămână între orele 16 și 19.

„Oameni noi în politică” este inițiativa legislativă cetățenească de reformă a legislației electorale și este continuarea firească a inițiativei #FărăPenali în funcții publice.

Inițiativa este susținută de 26 de organizații civice: Acțiunea Civică Galați, #activAG Pitești, Aradul Civic, Asociația VeDem Just, Brașovul Civic, Centrul de Resurse Civice, Centrul pentru Studiul Democrației, Corupția Ucide, Curățăm Galațiul, Eu Ro Aleg, Evident Deva, Geeks 4 Democracy, Inițiativa Craiova, Inițiativa România, Inițiativa Timișoara, Mureșul Civic, Oradea Civică, Platforma România 100, Rădăuțiul Civic, Reactiv Brașov, Reset Iași, Rezist Milano, #REZISTENȚA, Umbrela Anticorupție Cluj, Ștafeta Steagului Uniunii Europene, Vă Vedem din Sibiu) și patru partide politice, Mișcarea România Împreună – RO+, Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor – PACT, Partidul Oamenilor Liberi – POL și Uniunea Salvați România – USR.

“Cetățenii sunt invitați să semneze pentru îmbunătățirea accesului la vot, a reprezentativității și legitimității aleșilor și a regulilor de acces la viață politică, pentru o reformare a regulilor de vot în favoarea lor”, spun reprezentanţii USR.