Deputatul Raluca Turcan a susținut astăzi, 2 noiembrie o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre vizita la Sibiu a Ministrului Sănătății Sorina Pintea, dar și despre revocarea procurorului general Augustin Lazăr. 

Conferința a început cu o solicitare la adresa ministrului Pintea în a sprijini construcția spitalului nou în Sibiu și a nu face alte jocuri politice.

„Îmi exprim speranța că, după ce constată realitatea din spitalul județean, adică a faptului că e nevoie de o construcție nouă pentru a avea servicii medicale de calitate, să nu înceapă și domnia sa să vâneze terenuri imaginare, așa cum face PSD, ci să dea sprijin pentru construcția unui spital nou pe UNICUL teren existent pentru această construcție. Suntem unici în lume pentru blocajul prin care aleși ai cetățenilor și instituții ale statului sabotează interesul public. Avem exemplul ping pongului făcut cu spitalele regionale între Corina Cretu, Comisar European, și Darius Valcov, consilier al Vioricăi Dăncilă”, a spus Raluca Turcan.

Deputatul mai susține că la Sibiu există exemplul blocajului PSD pentru a finaliza un proiect pe care toți sibienii îl așteaptă. Ea spune că un spital nou nu s-a realizat până acum pentru că nu exista un teren pentru construcție. Acum însă, terenul există și cere responsabilitate și devotament.

„Avem un teren, atunci cu toții trebuie să sprijinim finalizarea cât mai rapidă a spitalului. Aceasta sper să fie concluzia vizitei ministrului Pintea în Sibiu”, a mai spus Turcan.

Cu privire la revocarea procurorului general, PNL solicită Ministrului Justiției anularea procesului. Consideră procedura o lovită de nulitate, ca urmare a minciunii și erorii grosolane făcute de ministru în demararea procesului.

„Propunerea de revocare a procurorului general nu este altceva decât un demers politic de represiune, nu doar împotriva Procurorului General, care este șeful Ministerului Public, dar și împotriva întregului sistem judiciar. Este o revocare politică declanșată împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția, care s-a pronunțat pe legile justitiei, inclusiv pe procedura de revocare, la solicitarea PNL”, transmite deputatul.

În încheiere Raluca Turcan a expus o serie de argumente pentru a demonstra că cererea Ministrului Justiției Tudorel Toader de revocare a lui Augustin Lazar este una politică.

– între motivele revocării sunt invocate aspecte legate de libertatea de exprimare, Tudorel Toader motivând că Augustin Lazăr l-ar fi contrazis în cadrul ședințelor CSM. Pe Tudorel Toader l-a contrazis tot CSM-ul, fiind singurul care a votat propria sa propunere (cazul Kovesi). Va solicita oare Tudorel Toader dizolvarea CSM pentru că nu a fost de acord cu el??

– cererea de revocare se bazează pe o manipulare odioasă, Tudorel Toader a făcut referire la „o rezoluție de clasare emisă de procurorul Lazăr”, în condițiile în care ulterior am constatat că era vorba de un alt procuror Lazăr.

– cererea de revocare nu se bazează pe altceva decât pe o înșiruire de alegații, pseudo-argumente, care nu sunt legate între ele printr-un fir logic. Sunt puse otova justificări lipsite de o ancoră în condițiile prevăzute de lege pentru care să se poată forța revocarea.

„A nu da curs solicitării de abandonare a acestui demers, pentru care au semnat aproape 1.700 de magistrați și s-au exprimat solidar un număr semnificativ de instanțe și parchete, înseamnă a merge deliberat spre o comandă politică, sfidând întreg sistemul judiciar. Urmează raportul privind MCV. Există riscul adoptării unei rezoluții în Parlamentul European împotriva României. Se discută la nivel european de condiționarea alocării de fonduri europene în funcție de respectarea principiilor statului de drept. Dacă Guvernul nu abandonează acest demers și nu dă astfel un semn minimal de colaborare cu instituțiile europene, înseamnă că PSD-ALDE nu își dorește altceva decât sancționarea României și, implicit, sabotarea și distrugerea a tot ceea ce s-a obținut bun de la Uniunea Europeană. Tripleta Dragnea -Dăncilă – Toader poartă responsabilitatea scăderii încrederii în România înaintea preluării președinției UE”, a mai precizat Raluca Turcan.