Handbaliștii sibieni au cedat la un gol partida disputată duminică, în Sala Transilvania, în compania formației HCM Sighișoara. HC Sibiu a luptat pentru a prelua frâiele partidei, însă fluierul final de joc a consemnat victoria oaspeților, scor final 28-27.

Partida cu HCM Sighișoara a contat pentru etapa a 7-a a Diviziei A, fiind al patrulea meci la rând pe care jucătorii HC Sibiu l-au disputat în fața propriilor suporteri. Determinați să facă un joc bun și să își adjudece a treia victorie consecutivă acasă, handbaliștii sibieni au fost aproape de un nou succes, dar fluierul final al partidei a venit când echipa oaspete era în avantaj cu un gol.

Radu David a deschis scorul pentru HC Sibiu, iar oaspeții au egalat rapid, mergându-se cap la cap în primele 15 minute de joc. Sighișorenii au reușit să marcheze mai mult pe finalul reprizei, intrând la pauză cu un avantaj de patru goluri: 15-11.

Oaspeții s-au menținut la conducere și după revenirea de la vestiare, dar handbaliștii sibieni au revenit și s-au apropiat la două goluri după patru reușite la rând. În ultimele 15 minute de joc, HC Sibiu a luptat pentru a prelua controlul partidei, însă sighișorenii au reușit să se păstreze la conducere pe tabelă. Deși HC Sibiu a marcat ultimele două goluri ale partidei, prin Radu David și Raul Muntean, timpul de joc s-a scurs și oaspeții au câștigat la doar un gol diferență.

„Așa cum ne-am așteptat, a fost un joc foarte disputat. Am avut o primă repriză mai slabă, am turat motoarele după pauză, dar nu am reușit, din păcate, să luăm puncte. Sighișoara a avut o bancă mai mare, au fost mai mulți apți de joc la ei, s-a văzut și pe final, iar noi nu am reușit să scoatem puncte din această partidă. Prima repriză a contat mult în economia jocului”, a declarat Matei Damian, președintele HC Sibiu.

Cel mai bun marcator al HC Sibiu în partida cu HCM Sighișoara a fost Horațiu Căpățînă, cu 8 goluri, urmat de Ovidiu Pasere (7 reușite) și Radu David (6). Pentru HC Sibiu au mai marcat Raul Muntean 3 goluri, Răzvan Briotă 1 gol, Mihai Blaga 1 gol, Robert Micloș 1 gol.

După patru meciuri la rând jucate în Sala Transilvania, pentru HC Sibiu urmează o partidă în deplasare. Sâmbătă, 17 noiembrie, handbaliștii sibieni joacă pe terenul celor de la HC Szejke Odorhei, începând cu ora 18.

Juniorii HC Sibiu și copiii de la minihandbal, meciuri demonstrative în Sala Transilvania

Ziua de duminică a fost un bun prilej și pentru cei mai tineri jucători ai HC Sibiu să joace handbal în Sala Transilvania. De la ora 12, mai mulți juniori și copii de la grupele de minihandbal au jucat meciuri demonstrative, fiind aplaudați din tribune de părinți.