Sibiul se află pe locul 5, la nivel național, în ceea ce privește județele ce au raportat infecții spitalicești.

Județul Sibiu a înregistrat 655 de cazuri de infecții spitalicești, în anul 2017, potrivit unor date transmise de Institutul Național de Sănătate Publică. Conform acestui raport, au fost înregistrate 144 de cazuri de infecții spitalicești la Chirurgie, 99 la Anestezie-Terapie Intensivă, 75 la Pediatrie, 5 la Nou-Născuți, 13 la Obstetrică, trei la Ginecologie și 316 în alte secții.
În urma acestor date, Sibiul se clasează pe locul 5 la nivel național, după București, Iași, Cluj și Timiș.
La Sibiu, cauzele acestor infecții au fost septicemii, infecții respiratorii, infecții digestive, infecții urinare, infecții ale organelor genitale feminine sau infecții chirurgicale.
Potrivit hotnews.ro, în România au fost raportate, în anul 2017, 19.607 infecții spitalicești. Cele mai puține infecții sunt în județele Covasna, Ialomița, Giurgiu, Gorj și Tulcea. Datele au fost furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică în urma unei interpelări transmise de deputatul PNL Costel Alexe. “Această subraportare nu este vina exclusivă a cuiva ci reprezintă un cumul de factori care conduc la acest fenomen, de la resursele limitate ale sistemului de sănătate publică, suprasolicitarea personalului medical, până la condițiile neconforme din numeroase clădiri de spital care nu permit instituirea unor circuite adecvate standardelor actuale de calitate”, arată reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică, în documentul citat, potrivit hotnews.ro.