Atât orașul cât și județul Sibiul sunt promovate în această perioadă la două târguri de turism care au loc în această perioadă la Viena și Stuttgart, anunță autoritățile.

Târgul de la Viena are loc în perioada 10 – 13 ianuarie, iar Sibiul prezintă oferta sa, cu obiectivele turistice și evenimentele care au loc în oraș și împrejurimi. Vizitatorii vor primi broșuri și hărți care promovează locația.

Având în vedere faptul că regiunea Sibiu poartă anul acesta titlul de Regiune Gastronomică Europeană, la târg se vor promova tururi și experiențe, dar și evenimentele gastronomice care au loc în municipiul Sibiu și regiune în fiecare an și au devenit tradiție.

„Asociația My Transylvania și Slow Food Sibiu care participă la acest târg prin eforturi proprii vor prezenta într-un spațiu al Târgului o sesiune de live cooking. Vizitatorii târgului vor putea astfel degusta duminică, de la ora 13.15 în hala B mai multe preparate cu ingredinte locale: zacuscă cu brânză de capră la antreuri, mămăligă cu ciuperci și trufe ca fel principal și ciocolată cu trufe ca desert”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

La târgul de Turism de la Stuttgart, care se desfășoară în perioada 12 – 20 ianuarie, într-un stand propriu, alături de patru agenții de turism sibiene care vor prezenta pachete turistice ce includ și destinația Sibiu. CMT Stuttgart este cel mai mare târg de profil din Germania, în ediția de anul trecut numărând peste 260.000 de vizitatori.