Edi Iordănescu, antrenorul formației Gaz Metan Mediaș, a anunțat că echipa va ieși din insolvență în maxim două luni de zile.

“Gaz Metan Mediaș a început, oficial, procedura de ieșire din insolvență. Se lucrează și în cel mai scurt timp, o lună, maxim două, Mediașul cu ajutorul lui Dumnezeu va fi afară din insolvență. Și atunci, fac apel la forurile care ne conduc, către cei care conduc fotbalul românesc și eu spun că o fac foarte bine în cele mai multe momente, să nu fim tratați diferit. Știu că s-a propus și s-a votat în Comitetul Executiv ca echipele care sunt în insolvență să nu mai ia licența. Acest subiect este sensibil și nu vreau să cred faptul că noi suntem în situația asta în care suntem suntem tratați diferit și eu asta am început să simt. Atunci să știe toată lumea public, să știe tot fotbalul românesc că Mediașul este o societate corectă care a trecut printr-o perioadă grea, care s-a redresat și care în următoarea perioadă va avea statutul cum îl au celelalte 13 echipe din Liga I. Deci, în proporție de 100%, de anul viitor Gaz Metan Mediaș va fi o echipă în Liga I și eu sunt sigur că va fi în Liga I, care nu va avea niciun fel de problemă”, a explicat Edi Iordănescu, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc joi.
În toamna anului 2016, clubul Gaz Metan a solicitat intrarea în procedura de insolvență, cerere acceptată de judecătorii Tribunalului Sibiu. Cea mai mare datorie a clubului Gaz Metan a fost către bugetul statului, de 3,3 milioane de euro. Falimentul clubului a fost cerut înca din luna mai 2014, când şase baschetbaliști și antrenorul de atunci, Marcel Țenter, au reclamat datorii totale de 200.000 de euro.