În aceste zile, la Palalatul Parlamentului din București a avut loc Summitul Comitetului Orașelor și Regiunilor Europene. Sibiul a fost reprezentat la acest eveniment de primarul Astrid Fodor. Au participat peste 1.000 de delegați conduși de primari și președinți de regiune din toată Europa.

Printre temele Summitului s-au numărat: atragerea de fonduri europene pentru comunitățile locale, coeziunea socială și integrarea, participarea cetățenilor în democrația locală, precum și atenuarea efectelor schimbărilor climatice și politicile de mediu.

Astrid Fodor a participat ca speaker la dezbaterea privind implicarea cetățenilor în guvernarea locală și măsurile pe care autoritățile locale le pot lua pentru a atenua impactul urbanizării asupra mediului.

La Summit a fost prezent și președintele României, Kalus Iohannis. În încheiere, acesta a primit de la Karl Heinz Lambertz, președintele Comitetului European al Regiunilor, Declarația Comitetului Orașelor și Regiunilor Europene care urmează să fie prezentată liderilor statelor Uniunii Europene ce vor participa la Summitul din 9 mai de la Sibiu.