Stagiunea “ICon [email protected] ASTRA” pregătește publicului o nouă experiență concertistică redată prin apariția nonconformistă a trupei KRiSPER.

Concertul va avea loc luni, 18 martie, de la ora 19, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu nr. 5, Corp A, Et. 2), iar intrarea va fi liberă prin rezervare la adresa [email protected]

KRiSPER s-a evidențiat la scurt timp de la lansarea proiectului muzical prin sound-ul care nu semăna cu nimic din ceea ce s-a compus în ultimii ani în România. Stilul lor combină straturi de jazz electric, rock alternativ și sensibilitate pop pentru a genera o explozie controlată de sunet. Cu un interes pentru haos, instabilitate, improvizație dar și pentru structura formelor muzicale, trupa este la fel de atentă cu procesul care dă naștere muzicii lor cât și forma produsului final.

Inițiat de compozitorul Adi Stoenescu (fender rhodes, efecte), proiectul KRiSPER îi mai are ca parte componentă pe Alexandru Arcuș (saxofon, efecte), Alex Badea (percuție), Michael Acker (bas electric) și pe Harvis Cuni Padron (trompetă, efecte), cu toții muzicieni remarcați la numeroase alte concerte susținute în diferite formule de jazz.

Cei cinci s-au cunoscut în București, fiecare făcând parte din diverse proiecte ale scenei locale. Ceea i-a unit a fost nevoia de a experimenta, pentru găsirea de noi forme de expresie și de structurare a pieselor. Inspirați de sistemul unic de ‘cue-uri’ (scurte motive muzicale) al celor de la Kneebody, folosit pentru a schimba parametrii muzicali în timp real, KRiSPER a preluat acest sistem și l-a adaptat nevoilor proprii. Acest sistem le permite să amestece sau să realizeze colaje fractalice folosind părțile propriilor piese, să altereze tempoul, tonalitatea, ritmul pe durata concertelor live.

KRiSPER a lansat primul lor album, “Landing on the comet”, în luna decembrie a anului 2017.

Conform tradiției, tema evenimentului va prilejui organizarea unei expoziții aparte cuprinzând documente alese din colecțiile Bibliotecii din care nu vor lipsi CD-uri și viniluri ale fondatorilor jazz-ului în România și în plan internațional.

Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri bio oferită de partenerii evenimentului

Toate evenimentele derulate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu au loc cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.