O finanțare de 3.102.011,57 de lei din foduri europene a fost obținută de Primăria Sibiu pentr realizarea unui proiect prin care se urmărește eficientizarea serviciilor publice și reducerea birocrației. Este vorba despre proiectul SALT-Sibiu: Administrație de calitate, accesibilă locuitorilor prin tehnologie. 

„Prin acest proiect ne propunem să creștem calitatea serviciilor publice, care să fie ușor de acccesat pentru sibieni, în formatul electronic. Dorim să reducem birocrația în mod concret, prin aplicații funcționale și echipamente care să permită gestionarea și rezolvarea eficientă a solicitărilor din partea cetățenilor. În egală măsură proiectul are și o componentă importantă de instruire a personalului din administrația locală, în sensul profesionalizării acestora”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Proiectul urmărește concret o serie de obiective cum este implementarea unui sistem de management al calității la nivelul Primăriei Municipiului Sibiu (ISO 9001) prin care se va asigura astfel creșterea calității serviciilor oferite populației. Finațarea va contribui și la dezvoltarea serviciilor electronice de depunere a documentelor, automatizarea proceselor și eliberarea online și offline a certificatelor, avizelor, acordurilor și diverselor autorizații.

De asemenea, se va implementa un program pilot ce constă în achiziționarea unui terminal self-service care va permite cetățeanului să depună documente, indiferent de programul de funcționare al Primăriei Municipiului Sibiu.

Printre obiective se numără și digitalizarea documentelor din arhivele Direcției Amenajarea Teritoriului și Urbanism, Direcției Fiscale Locale și Directiei Tehnice, documentarea și eliberarea unui duplicat după un document vechi fiind astfel posibile mult mai simplu și mai rapid, implementarea unei soluții digitale de management a dosarelor Compartimentului juridic-contencios al Primăriei Municipiului Sibiu, dar și diversificarea, extinderea și îmbunătățirea sistemului electronic de plată pentru serviciile publice oferite de Primăria Municipiului Sibiu și instituțiile din subordinea sa, soluție disponibilă dintr-un cont online accesibil și pe terminale mobile.