Sâmbătă, Muzeul Național “Brukenthal” organizează Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Muzeelor. Pentru aceste evenimente, instituția a pregătit un program special, ce va debuta la ora 9 și se va încheia la miezul nopții.

Ziua Muzeelor va presupune un program de vizitare între orele 9 – 17, accesul fiind până la ora 16.15. Vizitatorii vor avea acces gratuit în Palatul “Brukenthal”, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istoria Farmaciei și la Muzeul Cinegetic „August von Spiess”.
Noaptea Muzeelor va începe la ora 18 și va dura până la ora 24. Accesul vizitatorilor va fi până la ora 23.15. Aceștia vor putea vedea, gratuit, Muzeul de Istorie “Casa Altemberger” și Muzeul de Artă Contemporană.
La Muzeul de Istorie “Casa Altemberger”, publicul vizitator va avea ocazia să reîntâlnească grupul Anacronism cu momente de reconstituire istorică.
La Muzeul de Artă Contemporană, la ora 20, va avea loc vernisajul expoziției „Golden Age. Industrial Vibes” care va aduce vibe-uri inspirate de amploarea dezvoltării industriale a României în „Epoca de Aur”, emise de un concept curatorial modern, axat pe recuperarea și punerea în valoare a artei considerate propagandistă, executată la comandă ori învechită. Industrial Vibes își propune să aducă în actualitate elemente ale culturii vizuale din perioada comunistă, aflate în strânsă legătură cu politicile de industrializare și formare a omului nou – erou al muncii socialiste. Dialogul vizual va fi completat de expunerea, alături de lucrări de grafică și pictură, a unor machete și proptotipuri de utilaje dezvoltate în fabricile sibiene, dar și documente care să ateste importanța și statutul omului, ca stâlp al progresului industrial.