Muzeul Național “Brukenthal” va lansa vineri, la ora 13, în grădina Palatului, un nou produs din variata gamă de produse personalizate ce pot fi achiziționate în magazinele Muzeului, “Ciocolata Baroc”.

“După cucerirea aztecilor de către spanioli, ciocolata lichidă a fost importată în Europa și, la 1602, și-a deschis drumul din Spania spre Austria, pentru a se răspândi pe întreg continentul. În secolul al XVIII-lea, au fost inventate noi tehnici pentru îmbunătățirea procesului de măcinare a boabelor de cacao, ciocolata fiind preparată cu lapte și zahăr. Prima formă solidă de ciocolată a fost produsă în 1847, în Anglia, de Fry’s. Săptămâna aceasta, alături de alte produse “Brukenthal” din ciocolată, vă prezentăm un cadou sau un suvenir prețios, cu ambalaj inspirat de estetica baroc, realizat în parteneriat cu Societatea comercială sibiană Chocolate Delice”, spune dr. Alexandru Constantin Chituță, coordonatorul programului.
Potrivit acestuia, evenimentul înscrie Muzeul Național “Brukenthal în tendințele promovării producătorilor locali și în specificul manifestărilor “Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”.