Update: Au fost găsite persoanele rătăcite în munți, în zona Păltiniș. Este vorba despre două turiste din Belgia, de aproximativ 50 de ani, care au fost găsite în jurul orei 00:00 la aproximativ două ore de Păltiniș. 

În căutarea lor au plecat nouă salvamontiști, doi jandarmi montan, patru mașini de teren și un ATV. Din fericire, femeile erau bine când au fost găsite, fără a acuza probleme majore.

„Singurele probleme cu care s-au confruntat a fost frigul și ploaia pe care au trebuit să o îndure. Colegii mei nu le-au găsit foarte ușor, dar ne bucurăm că misiunea s-a încheiat cu bine. Deși în zonă potecile sunt marcate și este foarte greu să te rătăcești, cele două turiste au ales să părăsească traseul marcat”, spune Adrian David, șeful Salvamont Sibiu.

Femeile nu au avut nevoie de spitalizare.

Știre inițială: Doi turiști belgieni au solicitat ajutorul salvamontiștilor după ce s-au rătăcit în zona Păltiniș. Conform informațiilor trimise de Adrian David, șeful salvatorilor montani, o patrulă din Păltiniș a plecat în căutare lor.

De asemenea, alte două patrule vor pleca în cel mai scurt timp din Sibiu, iar alături de salvamontiști au plecat în căutări și jandarmii montani. Din primele informații turiștii n-au reușit să transmită informații precise legate de traseul parcurs.