Un tânăr de 22 de ani a fost reținut pentru 24 de ore după ce, alături de doi minori, a încercat să fure din mai multe mașini parcate pe strada Sireturlui. Tânărul, domiciliat în Tălmăcel, a fost prins în flagrant , în 9 iunie, în timp ce încerca să sustragă bunuri din trei autoturisme parcate pe strada Siretului, în jurul orei 03:30, împreună cu doi minori, o fată și un băiat, ambii în vârstă de 15 ani.

„Prinderea în flagrant a celor trei s-a datorat în primul rând reacției rapide a unui localnic din zonă care i-a observat forțând portierele autoturismelor și a anunțat de îndată poliția. O astfel de atitudine civică vine întotdeauna în sprijinul polițiștilor care pot acționa și prinde rapid persoanele suspecte de săvârșirea unor fapte de natură să pună în pericol bunurile sau viața membrilor comunității”, transmit polițiștii sibieni.

Tinerii nu au reușțit să fure nimic, însă, fiind prinși în flagrant a fost deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de furt calificat.

Față de tânărul în vârstă de 22 de ani s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente cu propunere de arestare preventivă.

Ancheta continuă în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a celor trei tineri.