Locuitorii din Alma Vii au pregătit surprize pentru musafirii lor, de Rusalii.

Pentru cei care doresc să petreacă vacanța de Rusalii într-un mod autentic, comunitatea locală din Alma Vii își așteaptă vizitatorii cu tot ce are mai bun în perioada 15 – 16 iunie, printr-un nou eveniment inițiat de programul “Transylvania Live”.

Cu același prilej va avea loc lansarea proiectului Jazzpar Trio alături de care va concerta solista Luiza Zan, duminică, 16 iunie, de la ora 18.

“Oaspeții sunt invitați să ia parte la o nouă experiență culturală plină de semnificație în satul săsesc Alma Vii, să descopere tradițiile locale și peisajul natural pitoresc străjuit de o splendidă biserică fortificată veche de șapte secole. În incinta cetății publicul va fi invitat la o șezătoare autentică și la concertul manouche jazz din după-amiaza zilei de Rusalii”, spun organizatorii.

Luiza Zan, una dintre cele mai frumoase voci ale jazz-ului românesc, va concerta alături de Jazzpar Trio din care fac parte: Gáspár Csaba – vioară, vocal, Gáspár Álmos – chitară și Vitályos Lehel – contrabas. Artiștii își propun să revalorifice sound-ul și farmecul anilor ’30 din Parisul lui Django Reinhardt care s-a lăsat inspirat de jazz-ul american căruia i-a acordat elemente de originalitate, dând naștere stilului gipsy jazz, cunoscut și sub numele de manouche jazz.

Organizatorii au pregătit un pachet cultural ce cuprinde cazare timp de două nopți în Alma Vii sau, la alegere, în Biertan, în casele tradiționale amenajate pentru a fi case de oaspeți, în regim de demi-pensiune. Locurile sunt limitate.

Vizitatorii, de asemenea, pot opta doar pentru participarea la evenimentele din 16 iunie din incinta fortificației care cuprind șezătoarea și accesul la concertul susținut de Luiza Zan și Jazzpar Trio.

Evenimentul face parte dintr-un program inițiat și dezvoltat de Fundația Mihai Eminescu Trust și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) cu scopul de a promova turismul responsabil în compania muzicii clasice și jazz.