În perioada 14 – 16 iunie, în Sala de Expoziții Temporare a Palatului Brukenthal (Piața Mare nr. 4), va avea loc expoziția de cristale și bijuterii cu vânzare Mineralia Sibiu. Muzeul Național Brukenthal deschide o nouă ediţie a celei mai mari expoziţii dedicată exclusiv pietrelor fine, pietrelor de podoabă, pietrelor preţioase şi cristalelor.

Pasionaţii lumii mineralelor vor găsi sute de specii minerale în eşantioane de colecţie, roci cu fosile, meteoriţi si cristale cu forme naturale; roci sculptate şi obiecte de decor din agat, jasp, calcar, jad sau malachit. Gemele – pietre cu calităţi estetice superioare – sunt prezentate sub forme şlefuite pentru a scoate în evidenţă frumuseţea, culorile sau transparenţa.

Doamnele si domnişoarele vor putea admira si achiziționa bijuterii dintre cele mai diverse, medalioane zodiacale, brăţări, cercei sau coliere elaborate, toate din pietre de podoabă, fine sau preţioase.

Mineralul pus în evidenţă la această ediţie va fi rubinul. O piatră preţioasă din familia corindonului, cunoscută pentru culoarea roşu intens, de unde a primit si numele (din latină rubinus = cel roşu). Natural apare în roci metamorfice formând cristale hexagonale de duritate mare, imediat sub diamant. Cele mai frumoase piese din bijuteriile cu rubin provin din Asia – Myanmar, Sri Lanca sau Brazili