Lucrări de Picasso, Matisse, Dali și Klimt vor putea fi admirate, începând de vineri, ora 12.30, în Cabinetul de Stampe al Palatului “Brukenthal” din Sibiu.

Organizată sub genericul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu „Arta de a dărui”, expoziția găzduită de Muzeul Național “Brukenthal” adună laolaltă lucrări de grafică și litografii semnate de patru mari artiști ai lumii: Picasso, Matisse, Dali și Klimt.
“Artele sunt buni traducători culturali, ele pun în pagină experiențe comune, gânduri, preocupări, interese și, prin aceasta, aduc oamenilor darul apropierii. Arta și spectacolul pot fi chei de înțelegere a lumii de azi, a noii noastre sensibilități, ele deschid drumul spre reala acceptare a diferențelor, a celuilalt. Altfel spus, ele sunt o fereastră deschisă spre toleranță”, spune dr. Alexandru Constantin Chituță, curatorul expoziției.
Cuprinsă în programul FITS 2019, expoziția „Arta de a dărui: Picasso, Matisse, Dali și Klimt”, evidențiază totodată rolul colaborării inter-instituționale precum și colaborarea cu colecționari privați.
Cele 35 de lucrări expuse provin din colecția avocatului George Șerban.