Mult așteptata ediție cu numărul 26 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat astăzi.

Organizatorii au pregătit dimineață expoziții, ateliere și un târg de cărți, în Piața Mică.
La ora 13, vor debuta, la Librăria “Habitus”, prezentările de carte, cu volumele “Capcană pentru floretă și portjartier” și “Debulking fucking dance”, semnate de Emil Cătălin Neghină.
La ora 16, se joacă “Faust”-ul unei companii din China, Contemporary Legend Theatre, la TNRS, iar de la ora 17 se va da startul spectacolelor stradale. “O fanfară pe biciclete” va deschide această serie, pe strada Nicolae Bălcescu. Din 1973, trupa Crescendo își susține spectacolele pe biciclete, acompaniați de melodii autentice cunoscute. În funcție de ocazie, artiștii îmbracă două tipuri de costume: o uniformă cu roșu și albastru la deschideri oficiale, ceremonii formale, spectacole ori parade și un costum tradițional olandez specific unui sătuc de pescari din Țările de Jos.
Spre seară, de la ora 21, pe strada Nicolae Bălcescu se va simți “În ritm și pași de samba”, iar de la ora 21.45 publicul FITS se va bucura de un impresionant spectacol cu acrobații.
“Singuri în Univers?”, al companiei franceze Aérosculpture, creează un univers de proporții uriașe, cu acrobați, artiști pe picioroange, muzicieni, păpușari, coruri și pirotehniști, deschizând astfel o cale atemporală spre o altă dimensiune, ce cuprinde sculpturile Aérosculpture: Cometele fermecate, Farfuria zburătoare, Cosmonautul explorator.
Deschiderea oficială a acestei ediții va fi marcată, ca în fiecare an, de altfel, de un foc de artificii, în Piața Teatrului, de aproximativ zece minute.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu adună în acest an aproximativ 3.300 de artiști și invitați din peste 70 de țări. Evenimentul se desfășoară în perioada 14 – 23 iunie.

Programul complet al primei zile de FITS îl regăsiți AICI.