UPDATE: În șareta cu cei nouă francezi răniți se mai aflau alte nouă persoane.

“În urma solicitării, pe lângă cele nouă victime (cinci transportate de Smurd Sibiu și patru transportate de SAJ Sibiu), au fost transportate la CPU Mediaș și alte șapte persoane aflate în atelaj pentru investigații suplimentare. Menționăm că inițial în șaretă se aflau 18 persoane”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu

Știre inițială:

Nouă turiști francezi au fost răniți, vineri seară, după ce șareta în care se aflau s-a răsturnat. Cinci dintre ei au fost transportați la spital, în Mediaș.

Incidentul a avut loc pe DJ 142B, în localitatea Boian.
“Caii s-ar fi speriat de un pieton, au pornit la galop, iar căruțașul nu i-a mai putut controla, atelajul răsturnându-se”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
“ISU Sibiu intervine de urgență cu patru echipaje Smurd și trei echipaje de pompieri și autospeciala de salvare victime multiple pe DJ 142B între localitățile Boian și Bazna pentru acordarea asistenței medicale unor turiști străini care s-au răsturnat cu o șaretă”, explică Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Potrivit acesteia, sunt nouă victime de cod galben, conștiente, dintre care patru prezintă diferite contuzii și escoriații, două prezintă traumatism cranio-celebral și trei prezintă fracturi la membrele superioare. Cinci femei au fost transportate la CPU Mediaș.