Astăzi, 27 iunie, la în șediță de Consiliu Local a fost aprobată actualizarea indicatorilor tehnici și economici pentru proiectul care prevede reparații capitale pe străzile din cartierul Ștrand, în perimetrul delimintat de străzile Vasile Cârlova – Maramureșului – Profesor Aurel Popa – Dimitrie Cantemir – Ștrandului. Până în prezent s-a realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, urmând contractarea lucrărilor propriu-zise.

Investiția în valoare de 48,7 milioane lei, finanțată din bugetul local, va cuprinde modernizarea carosabilului, a trotuarelor și a spațiilor de parcare, amenajarea rețelei subterane pe o lungime de 8 km pentru coborârea cablurilor de telecomunicații și modernizarea rețelei de iluminat public. Se va amenaja o rețea subterană de alimentare în lungime de 9,2 km și înlocuirea stâlpilor de iluminat și a corpurilor de iluminat, acolo unde este necesar, cu corpuri de iluminat eco cu LED.

De asemenea, va fi extinsă și modernizată rețeua de apă și canalizare menajară pe o lungime de aproximativ 700 de metri și va fi modernizată canalizarea unitară pe o lungime de aproximativ 1000 de metri.

Dacă procedura de achiziție decurge fără contestații, lucrările de construcție ar putea începe chiar de anul acesta, spun reprezentanții Primăriei.