Cod galben de instabilitate atmosferică, temporat accentuată emis de meteorologi pentru Sibiu până mîine dimineață la oea 3:00. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În aceeași perioadă, în județele Brașov, Covasna, Harghita, precum și zona de munte a județului Mureș, este cod portocaliu . Sunt anunțate perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.
Meteorologii spun că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.
Instabilitatea atmosferică va continua până în 4 iulie, la ora 10:00 în estul și sud-estul Transilvaniei, acolo unde vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.