Inspectoratul Școlar Județean a făcut publice rezultatele de la bacalaureat după contestații. 45 de elevi au promovat acesti examen, la nivelul județului Sibiu, după ce lucrările le-au fost recorectate. Astfel, numărul celor admiși a crescut de la 1.730 la 1.775 candidați, iar procentul de promovare, de la 74,54% la 76,48%.

În Sibiu au fost 806 elevi nemulțumiți cu notele primite la bacalaureat. Contestațiile acestora au fost soluționate, iar în urma rezultatelor, 525 de note au fost mărite, iar 213 note au fost micșorate. 68 de note au rămas nemodificate.

Cele mai multe note mărite, 191, sunt la Limba și literatura română, uman și real. Totodată 75 de note au fost micșorate la această probă, iar 34 au rămas nemodificate. De asemenea, un total de 151 de note au fost mărite pentru cei care au susținut examenul la matematică, în funcție de profil, 60 au fost micșorate, iar 10 note au rămas nemodificate.

Contestațiile din acest an nu schimbă situația mediillor de 10 din județul Sibiu. Una dintre felete cu cele mai mari medii obținute la Bcalaureat, Raquel Vanessa Drăgan, absolventă a Colegiului Național “Gheorghe Lazăr” din Sibiu, a depus cotestație la română unde obținuse nota 9,8, însă, aceasta a rămas nemodificată.