Alte 15 străzi situate în zonele Terezian, Țiglari și Lazaret vor intra într-un program de reabilitate, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu. Aceștia su inițiat o procedură de achiziție pentru contractarea lucrărilor de modernizare a străzilor ce vor fi structurate pe două loturi. Investițiile se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.

Primul lot care va intra în reabilitate este în zona Terezian și este format din străzile Honterus, Viorelelor, Eschile, Căpriorilor, Lăcrămioarelor, Pandurilor și Speranței.

Cel de-am doilea lot este în zona Lazaret și este format din străzile Țiglari, Hameiului, Garoafei, Băicoi, Topitorilor, Lacului, Primăverii, Rulmentului și Ovidiu.

Lucrările care urmează să fie contractate includ amenajarea carosabilului și trotuarelor, modernizarea rețelelor de apă, canalizare și iluminat public și introducerea tubulaturii subterane pentru cablajul metropolitan. După semnarea contractului, străzile vor intra în lucru pe rând, anul acesta și anul viitor.

„Dat fiind faptul că fondurile provin dintr-un împrumut rambursabil contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, procedura de achiziție se va desfășura în format electronic, doar pe platforma specială a băncii: https://ecepp.ebrd.com/respond/GUR2WA5X9R. Firmele interesate sunt invitate să își creeze un cont pe această platformă și să depună ofertele electronice exclusiv pe această platformă, până în data 20 septembrie 2019”, spun reprezentanții primăriei.