Nouă infracțiuni au fost constatate în acest weekend, în trafic, de către polițiștii rutieri. De asemenea au fost reținute 31 de permise de conducere, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și s-au aplicat 393 de amenzi în valoare de 82.500 de lei.

Printre cele mai grave abateri s-au numărat consumul de alcool la volan și conducerea unor mașini de persoane care nu dețineau acest drept. În 10 august, în jurul orei 07.30, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, polițiștii au depistat un brașovean în vârstă de 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, în jurul orei 10.30, în satul Nou, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Principală. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că la volanul mașinii se afla un minor în vârstă de 14 ani, localnic, mașina fiindu-i încredințată de tatăl său.

În dimineața zilei de duminică, în jurul orei 06.00, în municipiul Sibiu, doi polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Urbană Sibiu, aflați în drum spre casă după încheierea turei de noapte, în Piața Aurel Vlaicu, au observat că la volanul unui autoturism se află un tânăr care părea să conducă sub influența alcoolului. Cei doi polițiști au solicitat de îndată sprijinul colegilor aflați în serviciu, care au reușit oprirea autoturismului în cauză pe strada Munteniei. Polițiștii au constatat că șoferul, un vâlcean în vârstă de 23 de ani, emana halenă alcoolica, însă a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice.

Tot duminică, în jurul orei 08.30, în municipiul Sibiu, pe strada Mihail Kogălniceanu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Cisnădie, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,69 mg/l alcool în aerul expirat.

În toate aceste cazuri s-au întocmit dosare penale pentru faptele comise.