În 7 septembrie începe cea de-a treia ediție, Mediaș Bike Marathon, o competiție de ciclism cross country (MTB) care are ca scop promovarea vieții active, mai aproape de natură. Publicul țintă este format atât din bicicliști amatori, cât și profesioniști.

Competiția se desfășoară de-a lungul a trei trasee de 25, 40, respectiv 75 de kilometri, care parcurg mai multe localități din regiunea Târnavelor.

Ediția din 2019 a MBM are 3 trasee diferite (25, 40, respectiv 75 kilometri). Traseul scurt, de 25 de kilometri, este adresat începătorilor, iar celelalte două trasee sunt recomandate celor care au mai urcat pe podiumuri la concursuri de peste 30 de kilometri. De asemenea, persoanelor care nu au mai fost la concursuri de ciclism li se recomandă înscrierea la traseul de 25 de kilometri.

Toate cele trei trasee sunt de dificultate medie-grea, în funcție de pregătirea fiecărui participant. În condiții de vreme bună, atunci când nu plouă, iar pământul este uscat, și atunci când concurenții au o condiție fizică bună, cele trei trasee propuse în cadrul Mediaș Bike Marathon pot fi parcurse în proporție de 98% pe bicicletă. Traseele au fost gândite să ofere un parcurs cât mai plăcut și fluent de MTB, ajungând în puncte de belvedere și care să pună în valoare Colinele Transilvaniei. Urcările nu au fost gândite pentru a îngreuna traseul, ci pentru a oferi participanților poteci deosebite și peisaje de neuitat, pentru ca aceștia să se poată bucura atât de plăcerea pedalatului, cât și de incredibila natură.

Traseul parcurge atât zone special amenajate din rețeaua Colinelor Transilvaniei, cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din vechile sate-cetăți fortificate – Richiș, Biertan, Copșa Mare.

Ca și la edițiile precedente, înscrierile la Mediaș Bike Marathon au început deja din luna mai, continuând până inclusiv în data desfășurării concursului, 7 septembrie. Toți cei interesați pot accesa pagina de internet, unde pot completa formularul de înscriere și pot afla detalii referitoare la modalitățile de plată a taxei aferente.

Premiile vor fi în bani și produse sportive. De asemenea, după nominalizarea câștigătorilor, vor fi acordate și premii în produse de la sponsorii evenimentului, sub formă de tombolă.

La competiția Mediaș Bike Marathon, participarea și premierea se fac pe categorii de vârstă, feminin și masculin. Printre recomandările și condițiile speciale de participare, anunțate de către organizatori, se numără: vârsta minimă de înscriere 14 ani, participarea minorilor doar la traseele de 25 și 40 de kilometri (cu excepția celor legitimați la cluburi sportive și care practică ciclism de performanță, care se pot înscrie și la traseul de 75 de kilometri) și recomandarea ca sportivii legitimați la un club de ciclism să participe la categoria ELITE.

Kids Race, dedicată copiilor

Deoarece interesul pentru practicarea ciclismului este foarte ridicat, și nu numai în rândul adulților, organizatorii au decis ca și cei mai mici să aibă secțiunea lor de concurs – Kids Race. Spre deosebire de secțiunea pentru adulți, înscrierea copiilor se face în mod gratuit, în limita unui număr de 120 de participanți, în preziua și în ziua concursului (6, respectiv 7 septembrie 2019), pe strada J. Honterus. Toți copiii participanți la Kids Race vor fi recompensați cu medalii de finisher, iar premierea va consta în echipamente sportive, pe categorii de vârstă, feminin și masculin.

Toate detaliile legate de trasee, înscrieri, regulament și contactele necesare cu echipa Medias Bike Marathon le găsiți pe pagina oficială, dar și pe pagina de Facebook Medias Bike Marathon.

Organizatorii Mediaș Bike Marathon sunt Primăria Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Colinele Transilvaniei dar și al comunității locale de cicliști.