Un bărbat de 64 ani din județul Harghita și unul de 40 de ani din județul Dâmbovița au fost reținuți de polițiști după ce sunt bănuiți de comiterea unor furturi în Sibiu. Aceștia au fost prezentanți unităților de parchet competente cu propuneri de măsuri preventive.

Bărbatul din Harghita este bănuit că, în perioada 27 iulie – 5 august a.c., ar fi pătruns prin efracție într-un imobil de pe strada Xenopol din municipiul Sibiu, de unde ar fi sustras bunuri electronice.

Acesta este reținut pentru 24 de ore și se așteaptă decizia judecătorului cu privire la luarea unei măsuri preventive. În acest caz, cercetările continuă în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a bărbatului.

Ani de închisoare riscă și bărbatul din Dâmbovița care este bănuit că, în zilele de 4 februarie și 12 mai, ar fi spart geamurile laterale a două autoturisme parcate în municipiul Sibiu, pe străzile Pompeiu Onofrei și Izvorului, autoturisme din care ar fi sustras bani și electronice.

Astăzi, marți,  20 august, bărbatul este prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă. Și în acest caz cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu.