Bărbatul de 41 de ani, din localitatea Brateiu, care în data de 11 august, a ucis un biciclist după ce l-a lovit cu mașina, a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore.

Vă reamintim că accidentul a avut loc pe DN 14, la ieșirea din municipiul Mediaș spre Brateiu, în jurul orei 22:30. Un șofer din Brateiu, în timp ce conducea un autoturism, a lovit un biciclist care circula pe aceeași direcție de mers. În urma impactului biciclistul, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din localitatea Moșna, a decedat.

La testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului, iar la data de 19 august, față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive.