În acest weekend, la Rășinari, are loc cea de-a XVI-a ediții a „Festivalului Brânzei și al Țuicii”, eveniment care promovează ca produse locale, brânza și țuica.

La ediția din acest an, pe Valea Ștezii, vor fi tineri îmbrăcați în costume tradiționale și cunoscuți cântăreți de muzică populară din Marginimea Sibiului și din alte colțuri ale țării. De asemenea, vor participa și două delegații din localitățile înfrățite cu Rășinariul, o delegație din Sebechleby – Slovacia, condusă de primarul localității, Martin Schvarc, și o delegație din Civrieux – Franța, condusă pe președintele Asociației de înfrățire, Bernard Vasseur.

Pe parcursul celor două zile de festival va avea loc un tărg tradițional, începând cu ora 10.00 și un spectacol artistic care începe în fiecare zi la ora 14.00.

Duminică, începând cu ora 13.30 și până la 17.30 vor avea loc demonstrații de preparare a produselor din lapte, ateliere gastronomice și ateliere tematice pentru copii, dar și plimbări cu căruța pe Valea Stezii, ateliere de preparare telemea, jintiță, unt și cocoloș cu brânză, degustari de cocoloș cu brânză, brânză de Rășinari și brânză franțuzească, degustari de țuică și vin din Slovacia, ateliere tematice de țesut și pictură pe sticlă.

Evenimentul este organizat de Primăria Comunei Rășinari în parteneriat cu Asociația Rășinari Confluențe Europene, Asociația Turismul Sibian, Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari și Asociația Călușerii Rășinari și este cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu în cadrul Agenda Comunității 2019 și Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 și de Primăria Rășinari în cadrul Agendei Culturale 2019.