Doi minori, în vârstă de 14 și 16 ani, sibieni, sunt cercetați penal de polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată.

“În fapt, în data de 9 iulie, în jurul orei 19.45, un minor de 13 ani, însoțit de alți cinci băieți, se afla în curtea interioară a unei unități de învățământ din municipiul Sibiu, unde și-au făcut apariția alți patru băieți. Unul dintre cei patru băieți (în vârstă de 16 ani) s-a apropiat de minorul de 13 ani și sub amenințarea cu o armă albă (cuțit) i-a cerut să îi dea telefonul mobil pe care îl avea asupra sa. În apărarea minorului a intervenit unul dintre prietenii săi, care a fost lovit în zona maxilarului de unul din băieții din cercul de prieteni al agresorului (în vârstă de 14 ani). Imediat după ce a luat telefonul mobil, cei patru tineri au părăsit curtea școlii”, explică IPJ Sibiu.

Ieri, prin ordonanța organelor de cercetare penală s-a dispus reținerea minorului de 16 ani, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat instanței cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și luare a măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Cercetările continuă și cu privire la minorul de 14 ani bănuit de săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale continuă cercetările.