Un bucureștean a fost reținut pentru 24 de ore după ce, ajutat de alți doi bărbați, a sustras din poșeta unei femei suma de 14.000 de euro, în timp ce se deplasau într-un mijloc de transport în comun din Sibiu. Polițiștii au reușit depistarea a doi dintre ei și recuperarea în totalitate a prejudiciului. De asemenea, oamenii legii spun că femeia păgubită s-a împăcat cu autorii furtului și a renunțat la orice fel de plângere împotriva lor. Astfel, bărbatul reținut a fost pus în libertate. Polițiștii cer ajutorul oamenilor pentru a identifica și cea de-a treia persoană participantă la infracțiune.

Furtul s-a comis în data de 6 septembrie, în jurul orei 09.50, într-un mijloc de transport în comun din Sibiu. Cei trei bărbați au acționat după un plan bine pus la punct. Unul dintre bărbați, în vârstă de 50 de ani, domiciliat în București, împreuna cu un altul al cărui identitate nu se cunoaște încă, au ajutat la comiterea furtului.

„Cei doi bărbați au ajutat cu intenție și în mod activ la infracțiunea de furt din poșetă, constând în aceea că s-au postat între victimă şi ceilalţi călători, asigurându-se astfel că nu observă nimeni momentul în care un alt bărbat (în vârstă de 30 de ani, domiciliat în București) comite infracțiunea de furt. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate însă, din păcate, partea vătămată s-a împăcat cu autorii infracțiunii comise în dauna sa și nu mai are pretenții de natură civilă sau penală de la aceștia”, spun polițiștii.

În 7 septembrie, în urma uor ample activități investigativ-operative desfășurate de polițiștii Biroului Investigații Criminale, cu sprijinul Secției 7 Poliție București și Biroului Flagrant de la Brigada de Transport Public București, s-a reușit identificarea și depistarea a două dintre persoanele bănuite că ar fi sustras suma de 14.075$ din poșeta femeii.

În aceeași zi, polițiștii de la investigații criminale au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 30 de ani, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Acest lucru nu s-a mai întâplat, însă, pentru că, în urma retragerii plângerii de către victimă, bărbatul a fost pus în libertate.

„Din păcate, lăsând la o parte resursele umane și materiale investite de Poliția Sibiu pentru identificarea, depistarea și cercetarea acestei fapte, riscul este ca acești indivizi să revină în stradă și să comite fapte similare. Mai mult decât atât, cei doi bărbați sunt cunoscuți cu astfel de preocupări.

Facem apel către toți cetățenii care pot oferi informații care să conducă la identificarea celui de–al treilea bărbat, să apeleze 0269/208.211 – Poliția Municipiului Sibiu”, transmit polițiștii.

În video sunt imaginile surprinse de camere de supraveghere ale SC Tursib SA, bărbatul a cărei identitate se dorește a fi stabilită este evidențiat în cerc.