Au fost desenați câștigătorii Salonului Internațional de Artă Fotografică 2019, ajuns la cea de-a 20 – a ediție. După trei zile de deliberări juriul internațional a acordat medalii, menţiuni şi premii speciale pentru artiştii fotografi veniți din peste 40 de ţări.

Printre câştigători se numără şi 5 români care şi-au adjudecat 6 premii. Între aceștia se află și sibianul Jeno Major, care a obţinut două binemeritate medalii: o medalie de aur și una de bronz. Din juriu au făcut parte Balási Csaba (Romȃnia) – M.FIAP, Kerekes Istvan – (Ungaria) – E.FIAP, Fred Nuss (România) – A.FIAP, Louis Guermond (Franţa/România) – artist independent.

La ediția din acest an, tradiționala secțiune ,,Open” este acompaniată de secțiunile ,,Foto Travel” și ”Portret”, secțiuni care oferă participanților oportunitatea de a exprima trăsăturile caracteristice sau cultura unei zone geografice surprinse în mod natural, fără restricții, dar și caracteristicile faciale distincte, ori cu atitudini și personalități diferite.

„Ne bucurăm că și ȋn acest an acest eveniment captează atenția la nivel internațional, fapt care creează o puternică rezonanță, cinstind cu multă gratitutine organizatorii acestei acțiuni. Suntem mândri ca am reușit să ȋncurajăm toți iubitorii de fotografie să ȋmpărtășească cu noi trăirile lor artistice și să le prezinte ȋn fața juriului internațional alături de participanți de pe cinci continente”, au declarat organizatorii.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului și Consiliul

Judeţean Sibiu, şi este patronat de Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Global Photographic Union (GPU), International Union of Photographers (IUP), Asociaţa Artiştilor Fotografi din România (AAFR).