80 de elevi de la trei licee din județele Sibiu și Vâlcea au testat, timp de două săptămâni, viața de student în cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

În perioada 26 august – 8 septembrie, elevi de la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Avrig, Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” din Bălcești și Grupul Școlar „Preda Buzescu” din Berbești au participat la Bridge Summer School – ULBS, unde au dormit în căminele universității, au mâncat la cantină și au participat la ateliere organizate de către fiecare facultate, pe teme variate.

Pe lângă atelierele derulate pe diverse domenii de studiu, au vizitat Biblioteca universitară, au participat la un atelier de consiliere și orientare în carieră și la un Workshop de marketing personal. Nu au lipsit activitățile recreative și sportive precum: treasure hunt, teatru, fotbal, bowling. În weekend, au participat la vizite de studiu în zone din afara orașului, însoțiți de specialiști din domeniul științelor agricole și industriei alimentare.

La finalul programului, elevii s-au arătat foarte mulțumiți de experiența avută și au promis că vor reveni în calitate de studenți. În intervalul iulie-septembrie 2020, alți 160 de elevi sunt așteptați să participe la Bridge Summer School-ULBS.

Programul a fost finanțat printr-un grant de la Ministerul Educației Naționale-Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă, în cadrul Schemei de Granturi pentru universități-programe de vară, Proiectul privind Învățământul Secundar – ROSE. Potrivit ULBS, obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea tranziției de la învățământul secundar la învățământul terțiar și reducerea riscului de abandon școlar.