Astăzi, 13 septembrie, pompierii din întreaga țară au sărbătorit ziua lor. La Sibiu, în Piața Mare, într-un cadru festiv a avut loc festivitatea organizată cu această ocazie. Ziua Pompierilor din România semnifică un moment adânc întipărit în conştiinţa salvatorilor români, în care, acum 171 de ani, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri București, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a înfruntat cu preţul vieţii trupele otomane inamice covârşitoare ca număr, venite să înăbușe idealurile Revoluţiei de la 1848.
Festivitatea a inclus mesajele de mulțumire și felicitare cu ocazia acestei zile deosebite din partea oficialităților, festivitate de înaintare în grad pentru opt cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, care s-au evidențiat prin implicare, inițiativă și curaj în misiunile și intervențiile zilnice în slujba cetățeanului, onestitate și respect pentru acestă meserie nobilă.

De asemenea, a avut loc premierea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localitățiilor Cisnădie, Tălmaciu și Avrig și premierea cercurilor de elevi „Cu viața mea, apăr viața” și „Prietenii Pompierilor”.
Au fost premiați și cei trei elevi olimpici sibieni, membri ai echipei Herotech, premiați la diferite concursuri de robotică. Colectivul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a contribuit la susținerea proiectele lor viitoare cu suma de 4.000 lei.
Festivitatea s-a încheiat cu defilarea cadrelor inspectoratului, în aplauzele și urările oficialităților și a comunității pe care o deservesc. Totodată, în această seară, va avea loc o retragere cu torțe a pompierilor.