În perioada 20 – 22 septembrie, pentru al doilea an consecutiv, la Mediaș, are loc evenimentul cultural Weinfest. Trei asociații neguvernamentale, în parteneriat cu autoritățile locale și regionale, sub egida Regiunii Gastronomice Europene Sibiu 2019, readuc în atenție, prin această manifestare, Vechea Metropolă de Vin a Transilvaniei, așa cum era numit, în urmă cu secole, Mediașul.

Evenimentul are loc în Piața Regele Ferdinand I, într-un spațiu al degustărilor de vin și al savurării preparatelor culinare specifice, pe fundalul unor concerte de muzică. Gazda evenimentului va fi TURREPITZ, paznicul cetății Mediaș, care în acest an va coborî timp de trei zile din turn pentru a fi alături de participanți.

La eveniment și-au anunțat participarea 23 de crame, din țară și din Republica Moldova, aranjate în 15 căsuțe si un punct inedit de atracție, Cămara Boierului. Cei interesați vor putea achiziționa taloane valorice, pe baza cărora vor putea degusta de 10 ori câte 15 ml. Degustarea și achiziționarea de vinuri la sticlă sunt accesibile oricărui doritor, în limita stocului disponibil.

Chefi de renume vor găti live specialități culinare, așa cum stă bine lângă un pahar de vin. Chef Marius Rafa și Chef Radu Zărnescu împreună cu echipa Masters of Flames vor pregăti preparate gastronomice de excepție asa cum ne-au obisnuit, meniul fiind unul variat din care cu siguranta nu va lipsi nici anul acesta sturionul.

Un element inedit este faptul că Poșta Româna, cu contribuția Federației Filatelice Române, Asociației Filateliștilor din Județul Sibiu si la initiativa lui Liviu Pintican – un cunoscut filatelist de la Mediaș – va ștampila toate trimiterile din data de 20 Septembrie de la Oficiul Poștal nr.1 din Mediaș cu o stampilă cu grafică dedicata special Weinfest Mediaș 2019. Pentru a marca acest lucru sunt pregatite si trei vederi inspirate din istoria de vin a orașului.

Programul complet al festivalului va fi disponibil online pe pagina de facebook a eveniementului Weinfest Mediaș.

Evenimentul este realizat de catre Asociatia Culturală Pusteblume Mediaș, Asociația Ardealul Mediaș și Asociația Locului Natal, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș și sub egida Consorțiului Regiunii Gastronomice Europene.