Polițiștii trag un semnal de alarmă asupra gravelor infracțiuni care se petrec în traficul din Sibiu. Cele mai multe încălcări grave ale legislației rutiere se referă la condusul fără permis sau sub influiența băuturilor alcoolice. Doar în ultima săptămână au fost constatate 23 de infracțiuni la regimul rutier, ridicate în vederea suspendării 72 de permise de conducere și aplicate peste 900 de sancțiuni contravenționale. Mai jos puteți citi avertismentele polițiștilor.

„Principala sarcină sau misiune a polițiștilor rutieri este aceea de a crește siguranța în trafic prin sancționarea nerespectării normelor rutiere. Ce ne surprinde zilnic, în ultima perioadă, este o accentuarea a iresponsabilității de care dau dovada participanții la trafic.

Din păcate, nu există zi în care, în activitățile desfășurate, polițiștii rutieri să nu constate încălcări flagrante ale legislației rutieri, mai exact persoane care conduc autovehicule fără a deține permis de conducere sau se află în stare avansată de ebrietate. Nu doar că aceste persoane își pun propria viață în pericol, ci pe a tuturor celorlalți participanți la trafic.

Spre exemplu, în data de 14 septembrie, un sibian de 39 de ani a condus o autoutilitară fără a deține permis de conducere și a accidentat un copil de 11 ani care se afla pe trotuar. Bărbatul, pe fondul lipsei abilităților de a conduce, în momentul în care s-a angajat într-un viraj a pierdut controlul asupra autovehiculului și a pătruns pe trotuar.

Pe DN 1, un conducător auto cu o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat a intrat în două mașini care erau încadrate regulamentar pentru a efectua un viraj spre stânga.

Exemplele pot continua, le vedeți si dumneavoastră prezentate în mass-media.

Zilnic înregistrăm accidente rutiere, la fel cum zilnic polițiștii rutieri se află în trafic și constată numeroase abateri de la normele rutiere. Doar în ultima săptămână au fost constatate 23 de infracțiuni la regimul rutier, ridicate în vederea suspendării 72 de permise de conducere și aplicate peste 900 de sancțiuni contravenționale.

Nu urmărim aplicarea de amenzi în acțiunile noastre, ci corectarea unui comportament care poate să conducă la producerea de accidente rutiere.

Eforturile susținute depuse de către polițiștii rutieri în vederea creșterii siguranței în trafic prin sancționarea și reducerea victimizării prin accidente rutiere pot fi extrem de ușor zădărnicite prin atitudini care sfidează normele rutiere.