Timp de trei zile, Mediașul este în sărbătoare. Astăzi, la ora 18, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Weinfest Mediaș, când va fi și coborârea lui Turrepitz, paznicul cetății, de pe Turnul Trompeților.

Organizatorii au pregătit degustări în aer liber de la 20 de crame, masterclass-uri de vin de nivel internațional, live cooking show susținut de Radu Zărnescu și Chef Marius Rafa, o expoziție și muzică. Pe scenă vor urca Proconsul, Mircea Baniciu & Band, Walter Ghicolescu, JazzyBit și Amalia Gaită.
Participanții vor putea să achiziționeze tichete pentru degustare la zece crame cu 30 de lei, cost în care primesc un pahar de degustare, talonul și două surprize pregătite de către organizatori.
“Masterclass-urile, gastronomia și standurile producătorilor stau la dispoziția participanților, cu mențiunea că la Masterclass trebuie intregistrare prealabilă la numărul de telefon de pe afiș. Trei zile de poveste, trei zile de istorie, trei zile de întalnire la un pahar de vin și de vorbă în centrul Mediașului. E un eveniment social dedicat refacerii adevărului istoric în Vechea Metropolă de vin a Transilvaniei, organizat de Asociația Culturală Pusteblume Mediaș, Asociația Ardealul Mediaș și Asociația Locului Natal în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș și sub egida Regiunii Gastronomice Eurpoene”, transmit organizatorii.