Un tânăr de 21 de ani a fost reținut 24 de ore după ce a intrat în incita unei unități de învățământ unde a amenințat și agresat și amenințat mai mulți elevi.

Totul s-a petrecut miercuri, 25 septembrie, în jurul orei 15.30, când Poliția Municipiului Sibiu a fost sesizată cu privire la faptul că, în incinta unei unități de învățământ din municipiul Sibiu, o persoană de sex masculin a agresat fizic un elev și a ameninţat alți doi elevi cu un briceag pe care îl avea asupra sa.

La fața locului s-au deplasat polițiști de la investigații criminale, care în urma verificărilor efectuate au stabilit că tânărul care este din Argeș a intrat în unitatea de învățământ alături de o minoră de 16 ani, care învăța acolo. Potrivit polițiștilor, tânărul a intrat în școală cu intenția de a-l găsi pe un coleg al fetei. După ce l-a găsit, tânărul a început să îl agreseze fizic, sub pretextul că acesta ar fi avut o relaţie cu prietena sa. În sprijinul minorului au intervenit doi elevi, pe care acesta i-a amenințat cu un cuţit tip briceag pe care l-a scos din buzunar și l-a îndreptat spre ei, cu intenţia de a-i intimida.

Imediat după acest eveniment, tânărul a fost agresiv și cu minora care îl aștepta la intrarea în unitatea de învățământ, pe care a agresat-o fizic, plecând împreună spre domiciliul său.

Acum, băiatul este reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe (atât asupra elevului cât și a elevei), tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere a luare a măsurii controlului judiciar.