A fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de prelungire a străzii Turda, situată în zona industrială vest a orașului. În contextul extinderii unei unități de producție în zona acestei străzi, investiția este necesară pentru a asigura accesul spre/dinspre aceasta. Într-o etapă ulterioară, se va executa prelungirea până în Calea Șurii Mici a arterei, o măsură de îmbunătățire a mobilității prevăzută în Strategia de Dezvoltare Urbană Durabilă a Sibiului, transmit reprezentanții Primăriri Sibiu. 

În urma unei proceduri de achiziție la care au participat 2 ofertanți, contractul pentru prelungirea străzii Turda s-a semnat cu SC Terra Building SRL, având o valoare de 633.000 de lei.

Acesta prevede că în termen de 3 luni de la ordinul de începere a lucrărilor emis în 7 octombrie 2019 (fără a lua în calcul sezonul rece), constructorul va executa lucrările  pentru prelungirea străzii Turda până la unitatea de producție ODU România.

Acestea prezupun crearea unui drum cu o lățime de 7 metri, cu două benzi, cu o structură care să suporte traficul greu caracteristic zonei, crearea trotuarelor pe ambele părți ale drumului, cu borduri teșite pentru accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii, amenajarea de piste pentru biciclete pentru încurajarea mijloacelor de transport alternative, amenajarea sistemului de colectare a apelor pluviale și montarea sistemului de iluminat public stradal cu LED.