În perioada 10 – 11 octombrie poliţiștii rutieri și cei de ordine publică din cadrul I.P.J. Sibiu vor fi cu ochii pe șoferi într-o serie de acțiuni care vizeză utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv de tipul „mâini libere”, neportul centurii de siguranță de către conducătorii auto, alte activități desfășurate de conducătorii auto de natură a distrage atenția de la condus. Cei prinși nerespectând aceste reguli vor fi sancționați.

Polițiștii sibieni reamintesc șoferilor că a intrat în vigoare actul normativ care modifică și completează OUG nr. 195/2002 fiind aduse modificări în ceea ce privește norma de conduită referitoare la utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, precum și în privința normelor de sancționare. Cu alte cuvinte, șoferii prinși cu telefonul mobil la ureche vor rămâne fără carnet. Controalele polițiștilor vor fi și în orașe și în sate. Vor urări, în special combaterea utilizării telefonului mobil în timpul conducerii, de către conducătorii de autovehicule, combaterea actelor de natură a distrage atenția în timpul conducerii și impunerea portului centurii de siguranță.

Pentru a sublinia importanța vigilenței la volan reprezentanții IPJ Sibiu transmit că la nivelul instituției în perioada 01 ianuarie  06 octombrie au avut loc un număr total de 132 accidente rutiere grave, soldate cu 32 persoane decedate și 136 persoane rănite grav.

Dintre acestea, pe fondul neatenției în conducere și al altor preocupări, au fost înregistrate 6 accidente grave soldate cu 3 persoane decedate și 4 persoane rănite grav. De asemenea, pe fondul altor abateri săvârșite de conducătorii auto, a fost înregistrat 1 accident rutier grav soldat cu rănirea gravă a unei persoane.