Michael Thalheimer primește steaua care i-a fost acordată pe Aleea Celebrităților din Sibiu la FITS 2019, în cadrul unei ceremonii organizate la Ambasada României în Republica Federală Germania. Evenimentul are loc astăzi, 10 octombrie 2019, de la ora 19.00, în prezența E.S. domnului Ambasador Emil Hurezeanu și a mai multor personalități culturale și politice.

Ceremonia este organizată în cadrul unei vizite la Berlin, efectuată de Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și Hunor Horvath, șeful secției germane a TNRS, pentru dezvoltarea unor programe strategice cu instituții de cultură din spațiul germanic. În cadrul deplasării au fost programate mai multe întâlniri cu scopul stabilirii unor parteneriate ale naționalului sibian pentru ambele sale secții, dar și pentru FITS, Bursa de Spectacole și Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

„Realizez această deplasare, în primul rând, pentru a acorda steaua pe care Michael Thalheimer a primit-o pe Aleea Celebrităților în cadrul ediției cu numărul 26 a Festivalului Internațional de Teatru, fiind unul dintre cei mai importanți regizori ai spațiului germanic și al Europei. Ne bucurăm că putem să organizăm această ceremonie cu sprijinul Ambasadei României, în prezența unei distinse audiențe printre care foști laureați din spațiul germanic ai Aleii Celebrităților și viitori laureați, care vor fi prezenți la FITS 2020. De asemenea, vor fi prezente personalități ale vieții culturale și vieții politice din Germania, cu care planificăm proiecte viitoare”, a spus Chiriac.

TNRS intenționează să dezvolte un proiect special cu Deutsches Theater din Berlin, dar și cu alte structuri din Germania, în vederea derulării unui proiect care are ca obiectiv integrarea țărilor din Balcanii de Vest, care nu sunt încă membre ale Uniunii Europene, printr-un dat cultural.

Programul complex din aceste zile a fost dezvoltat cu sprijinul Ambasadei României la Berlin și al Institutului Cultural Român.