Vineri, 11 octombrie, de la ora 11.00 pista pentru bicicliști dintre Sibiu și Cisnădie va fi inaugurată, anunță reprezentanții Primăriei Cisnădie. Pista are o lungime de 6,5 km, pornește din zona străzii Sibiului, din Cisnădie și continuă pe partea dreaptă a drumului către municipiul Sibiu, după podul peste Seviș.

Proiectul prin care a fost realizată această pistă de biciclete a fost făcut în colaborare cu reprezentanții Consiliului Județean. Astfel, la evenimentul de vineri va fi prezent primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja împreună cu președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, iar întâlnirea va avea loc în zona podului Seviș.

„Acest proiect a fost privit de mulți cu scepticism, dar iată că a fost realizat într-un timp scurt, iar acum pista pentru pietoni și bicicliști care leagă Sibiul de Cisnădie va fi inaugurată. Ea va permite un acces ușor și sigur către și dinspre orașul nostru pentru cei ce nu vor să folosească mașina, și reprezintă o cale de acces importantă și pentru locuitorii din Cartierul Arhitecților”, spune primarul Huja.

Pe traseul pistei au fost construite două podețe, iar traversarea Sevișului a fost realizată pe un podeț separat, ce a fost construit special pentru această pistă de biciclete. Acesta este la o distanță de aproximativ zece metri față de podul utilizat în prezent pentru circulația autovehiculelor. Pista de biciclete continuă pe partea dreaptă a drumului, traversarea drumului județean realizându-se înainte de zona Cartierul Arhitecților. Traversarea a fost amenajată sub forma unui semafor acționat cu buton, care va fi precedat pe ambele sensuri de mers de limitatoare de viteză.