Mitropolia Ardealului şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au început o campanie de sprijin pentru copiii care au nevoie de o familie. Potrivit reprezentanților celor două instituții campania a fost inițiată pentru a contribui semnificativ la închiderea centrelor de plasament din judeţul Sibiu. Astfel, în cadrul acesteia preoții din județ vor încuraja familiile care au posibilitatea să ofere un cămin şi dragoste copiilor abandonaţi, să o facă.

„Ne bucurăm să reînnoim protocolul de colaborare între Arhiepiscopia noastră și DGASPC Sibiu, în vederea inițierii și derulării de noi programe și proiecte sociale care să vină în sprijinul familiei, a copiilor orfani, a tinerilor sau a altor persoane aflate în nevoi. Lucrarea social-filantropică constituie o parte esențială în viața și misiunea Bisericii. Ea este răspunsul nostru la iubirea mântuitoare nemărginită a lui Dumnezeu, precum și la toate darurile revărsate asupra noastră. Trăim într-o societate tulbure din punct de vedere spiritual, care-și pierde reperele și valorile morale autentice înrădăcinate în Cuvântul Evangheliei Mântuitorului Hristos. Pe fondul prosperității materiale unora și a libertății egoiste iresponsabile s-au înmulțit nevoile sociale, sărăcia, violența, abandonurile copiilor și a vârstnicilor. Zilnic avem la porțile noastre oameni care solicită ajutor. Din nefericire, nu reușim să-i ajutăm pe toți, însă alături de partenerii noștri avem încredințarea că vom reuși să facem mai mult bine între oameni, să aducem ajutor și mângâiere celor în nevoi”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu.

De la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Sibiu au fost adoptaţi 12 copii şi 245 sunt în asistenţă maternală. Alături de aceştia, 321 de copii au fost daţi în plasament familial şi alţi 73 de copii sunt cu tutelă.

„Am iniţiat acest demers susţinut de Mitropolia Ardealului, pentru că îmi doresc să contribuim semnificativ la închiderea centrelor de plasament şi să încurajez într-un mod susţinut şi concret, promovarea profesiei de asistent maternal, plasamentul familial şi adopţia copiilor instituţionalizaţi, dar şi a celor abuzaţi sau părăsiţi de către cei care au îndatorirea să-i ocrotească. Mulţumesc Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, pentru susţinerea activă a acestei campanii de promovare a alternativelor familiale, care începe chiar de astăzi. Această campanie de promovare a alternativelor familiale are un singur scop: să oferim dragoste tuturor copiilor care au această nevoie de afectivitate, care sunt lipsiţi de un cămin, de un mediu familial. De fapt, noi facem asta pentru copiii noştri”, a subliniat și directorul DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan.

Toate detaliile și condiţiile pentru plasament, pentru asistent maternat profesionist şi pentru adopţie se regăsesc şi pe site-ul DGASPC Sibiu şi pe pagina de Facebook a instituţiei.